Daniel Popa

Popa Daniel PFA

Despre mine

Eu sunt Daniel, un om foarte curios să înțeleagă cum funcționează lucrurile, care de pe la 10 ani a început să desfacă tot felul de aparate electronice din casă “să vadă cum funcționează”

Am absolvit facultatea de Electronică și Telecomunicații din Timișoara și din anul 2011 lucrez în domeniul Automotive.

Mi-am început cariera la Continental în echipa HW din ADAS cu practica de vară și la un an distanță am fost provocat să preiau rolul de Hardware Project Manager.

Cum a fost prima mea experiență în rolul de Project Manager?

Știam foarte puține despre acest rol când l-am acceptat și primele luni m-au epuizat fizic și psihic…

Veneam la birou la ora 7:30 și plecam la 19:00 (chiar dacă programul meu era de 8 ore/zi), pentru că nu reușeam să-mi termin task-urile.

Nu știam cum să organizez eficient ședințele și cele mai multe dintre ele erau o pierdere de vreme pentru mine și pentru colegi.

Aveam întârzieri pe proiect și escaladări de la client pentru că nu reușeam să prioritizez corect activitățile.

Eram stresat și frustrat că parcă nimic nu funcționa și începeam să mă gândesc dacă nu cumva nu sunt potrivit pentru acest rol…

Perspectiva mea s-a schimbat!

Tot ce părea inițial greu de înțeles și aplicat a început să devină clar, practic și eficient.

Pg3_size

În urma unor discuții cu mentorul meu am reușit să găsesc câteva metode care mi-au dat claritate , mi-au simplificat activitatea și m-au ajutat să restabilesc ordinea în proiectul meu.

M-am transformat din Project Managerul care e întotdeauna în criză de timp, într-unul care-și termină task-urile înainte de deadline și are timp să învețe lucruri noi care să-l ajute să se dezvolte! 

Dintr-un începător în rolul de Project Manager în 2 ani am ajuns mentor pentru colegii care sunt la început de drum în acest rol.

Am avut această experiență dureroasă pentru că nu am avut o structură, un model explicat pas cu pas despre cum ar trebui să-mi fac treaba în acest rol, ce așteptări să am și ce fel de abilități și competențe trebuie să dezvolt pentru a avea rezultate.

Dar asta nu trebuie să fie și experiența ta, pentru că poți învăța cum să faci lucrurile corect de la început în rolul de Project Manager.

De la începutul anului 2022 activez ca autor online și ajut zilnic companii și Project Manageri prin materialele pe care le creez. Ofer servicii de consultanță și training pentru companii și  pentru persoane fizice care au provocări în  managementul proiectelor.